Måndag

Gick upp halv 7 idag för när klockan ringde somna vi om såklart hehe men vi gick iallafall upp halv 7 och gjorde oss i ordning sen gick jag tillsammans med Kickan och barnen till skolbussen och sen gick vi till dagis och lämnade Sessa :) När jag väl kommit hem igen börja jag och Pontus städa sen hoppa jag in i en dusch och efter det så sprang jag ner på stan på möte och direkt efteråt så gick jag upp till dagiset och hämta Sessa igen och sen gick vi hem och väl hemma efter en hel dag på vift så har jag tagit det lugnt och Pontus laga en riktigt god wok till middag :)




Älskade barn <3



Älskade barn <3



Älskade barn<3



Älskade barn <3




Älskade barn <3




Älskade barn <3




Älskade barn <3




Älskade barn <3




Älskade barn <3




Älskade barn <3



Vecka 19 Älskade barn <3



Magen vecka 19 älskade barn <3



Älskade hund <3



Älskade hund <3



Älskade hund <3

19+1

Graviditet :

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

 


Dagis :)

Idag har det inte hänt så värst mycket . Tina kom till oss imorse tillsammans med barnen och stanna till halv 4 så Sessa har lekt hela dagen med Nathan och Leon sen kom Kickan hit vid 12 med barnen så det har vart fullt hus hela dagen sen gick vi hem till Maud vid 4 där Tina och Alex bjöd på hemlagad pizza efter att vi ätit och fikat så gick jag och Pontus hem och har bara tagit det lugnt nu kollar vi på big brother  sen ska vi sova :) Ska upp klockan 6 imorgon bitti för Vanessa ska till dagis imorgon och det tror jag hon har längtat efter :)

paket !

Igår var vi ner på stan och handla lite på apoteket och sedan gick vi in på ica bengtsson för att hämta ut våra paket med kläder som vi beställt och så gick vi in på banken och hämta ut en ny internetdosa till mig då våran hund har tuggat sönder min förra i bitar :) När vi väl var hemma igen så betala vi alla räkningar och sedan ringde jag till min mamma och fråga ifall hon och pappa hade lust att komma förbi så vi kunde åka till willys och självklart kom dom och hjälpte till att köra mig dit efter några timmars handlande så var vi äntligen hemma igen :D så nu behöver vi inte handla på en månad iallafall :)

Idag har vi bara vart hemma och tagit det lugnt förutom att vi gick till Kickan nu på kvällen en stund :)


Igår var vi också hos barnmorskan och kolla hjärtljuden låg på 154/156 och jag har gått upp 2 kg på 20 veckor :)

5 dagar

Har inte bloggat nu på fem dagar ... Har vart sjuk och verkligen inte orkat göra annat än att vila sen har Pontus spelat och Sessa har blivit sjuk nu och har sky hög feber så det har vart jätte jobbiga nätter nu när hon inte kan sova .. Inatt sov Sessa 3 timmar min lilla prinsessa .

Nu ska jag kolla tv lite för snart är det dax att sova för imorgon ska vi till barnmorskan :D

18+0

Har inte skrivit på två dagar men jag har blivit sjuk . Så har inte orkat så mycket gick och la mig klockan 8 igår och sov till klockan 9 på morgonen men har dock vaknat varje halv timme av att jag knappt kan andas och måste snyta mig och ta nässpray :)

Idag har jag mått lite bättre men har tagit alvedon var 4 timme så kan vara därför :)

Hade även Alex och Tina på besök idag med alla barn så Sessa har lekt i flera timmar . Nu ska jag gå ut med hunden i dom där 20 - som det är ute ...


Graviditeten :Vecka 19 idag 18+0  känner fortfarande inga sparkar eller någon hicka .. :( Men det kommer när det kommer . Har inga negativa komplikationer mår inte illa har inte ont allt är PERFEKT !!:)


Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.


mamma

kickan och barnen kom förbi här på en fika förut och vi bjöd dom på mat också vilket var så jäkla gott :) sen ringde min mamma och kolla hur vi hade det och så eftersom vi inte har hörts av på en månad för hon och pappa har vart på smekmånad i thailand men det sluta med att hon kom hit och det  var väldigt trevligt och det märktes så väl på Vanessa att hon hade saknat sin mormor :) Sen fick Vanessa massa kläder och två par skor utav sin mormor och morfar riktigt fina tack snälla :)

Sen har älskling lagat lunch till mig idag och han har städat hela lägenheten själv :) <3

prins ! :)

Gick upp vid nio idag och har myst med Sessa hela morgonen nu sover hon middag så jag ska passa på att städa lite sen har jag tänkt att vi ska hem till Maud och fika så Sessa får leka med Nathan och Leon . Sen ska vi nog hem och laga middag det blir supergod mat :) Pommes kött bea sås och vitlöksmör :) Snart är jag i vecka 19 så tiden bara springer iväg men det gillas väldigt mycket :) Vill ha sommar nu så våran lilla prins kan komma ut :)

Onsdag

Idag har det varit ett lugn dag hemma. Förutom att vi har lekt med sessa hela dagen & så har vi vart på willys & handlat hem mat. Sen har kickan & ebba vart här och druckit kaffe
Plus att vi har vart hemma hos maud & fikat!

Beställt kläder :)

Idag har det bara vart en lugn dag hemma . Maud och Kickan kom förbi på en kaffe och sedan gick dom hem och då fick Sessa sova middag och jag o Pontus passa på att kolla på film och städa efter det så kolla jag och älskling på bebis kläder och det vart såklart en hel del beställt till den lilla killen i magen :) Nästa månad ska vi beställa lite sommarkläder till Vanessa sen ska vi beställa lite kläder till mig som jag kan ha på Jonathans dop och självklart något fint till Älskling eftersom jag och älskling ska bli gudmor och gudfar till lilla Jonis så vill man ju vara extra fin :)

Nu har Sarah och Willi gått hem efter att ha kollat på "Sofias änglar" vilket underbart program !



Tröja från H&M :)

Byxor från H&M :)

Bodys från H&M :)


Byxor från H&M :)



Startpaket från H&M :)



Startpaket från Ellos.se :)


Pojke!

Igår kolla vi på "love and other drugs" och den var riktigt bra så det tycker jag absolut att alla måste se !

Igår hade Vanessa jätte svårt för att sova och ingenting hjälpe men efter ett tag så somna hon iallafall och då hoppa vi direkt ner i sängen och sov . Idag gick vi upp kvart i 8 och då hoppa jag in i duschen och fixa mig efter det gick jag ut med vår hund medans älskling fixa iordning frukosten och fixa Vanessa :) Sen kom Kickan hit vid 10 och var barnvakt åt Vanessa medans jag och älskling åkte till Eskilstuna på ultraljud . Det gick jätte bra moderkakan var jätte stor och skymde hela bebisen nästan :) och den ligger högst upp i framvägg så det kan ta upp till vecka 26 eller längre innan jag kan känna dom första sparkarna :) Men allt såg jätte bra ut och barnet var friskt och inte några konstigheter sen fick vi reda på att det är en liten pojke där inne som väntar på att få komma ut till sin familj och absolut till sin storasyster som väntar så spänt på honom :) hon säger bebis hela dagarna och pussar på magen :)







Bjuder på några underbara bilder =)

love and other drugs

Kollade ju på Filmen "PUSS" igår och min mening om filmen är att den är totalt värdelös skulle aldrig se om den och absolut inte rekomendera den till andra !!

Idag har jag vart ute och gått en timme med Kickan och Ebba och Pontus har stor städat hela lägenheten och gjort det jätte fint tills jag kom hem igen . :) hemma igen så käka vi lunch hela familjen sen gick vi över till Alex och Tina där Vanessa lekte av sig med barnen .. Sen käka vi middag tillsammans där det bjöds på fiskpinnar potatismos och remouladsås riktigt gott .

Imorgon ska vi åka till Eskilstuna kvart i elva för göra ett besök på förlossningen där vi ska på Ultraljud för att se på vår efterlängtade bebis och se vilket bf datum vi får sen har vi bestämt tillsammans att vi ska kolla upp vad det är för kön :)

Nu ska jag och älskling kolla på en ny film som heter "love and other drugs" hoppas verkligen att den är riktigt bra nu :)



Lördag!

Hejsan igen har inte vart här inne och skrivit på 3 dagar nu . Men jag har inte hunnit har vart så mycket med Vanessa ute och lekt sen har vi haft gäster hela tiden och igår kom våran hunds bästa vän Zeus hit för vi va hundvakt till idag och det har vart fullt ös hundar som har sprungit mil i lägenheten och busat Vanessa som har röjt och lagat mat med sitt kök som hon fick i julklapp sen har jag bara tagit det lugnt på kvällen och inte hunnit skriva har också för den delen legat och haft jätte migrän som vägrat att släppa hur mycket alvedon man än äter var 4:e timma så sitter den ändå kvar ..

Idag är det som sagt lördag och jag har tänkt att det är filmkväll med älskling så vi ska titta på en svensk film som heter "PUSS" så jag hoppas verkligen att den är bra nu så man inte blir besviken !




Graviditeten :

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

nu ska jag koppla av i soffan och lyssna på min hunds konstiga snarkningar :)

Min älskade hund

Min älskade hund

Shikita igen :)

Zeus , Shikita och Vanessa ! :)

 

Min älskade dotter . Du är den som får mig att le hela dagarna .

Jag älskar dig Vanessa Amanda Hällgren <3<3

hejsvejs


gudmor

Har inte skrivit på två dagar nu med jag har vart så jäkla trött sen har jag bara vart med Sessa dom här två dagarna så har inte hunnit med bloggen något . Men inatt fick min syster en dotter på 3450 g och 49 cm lång jätte söt är hon . Grattis till er . <3

Nu är det bara fem dagar kvar tills vi ska på ultraljud och Sessa ska självklart följa med och titta på sin lille bror/syster .

Älskling håller på och kollar runt förfullt på bilar för han är så jäkla sugen på att köpa en så det blir troligen en bil köpt denna månad . :) Och idag fick vi hem ett kort med posten där lilla Jonathan bjuder oss på dop den 2 april så det ska bli jätte kul . Och det bästa av allt är att jag ska bli hans gudmor åå jag är så lycklig för att Sarah har det förtroendet för mig <3

Nu ska jag ta min "lilla" bebis till hund och gå till sängen för nu blir det dax att SOVA !!! :D

Trött

Sessa vakna 21 igår och var jätte ledsen och hon total  vägra  somna om efter att ha försökt söva henne i både säng och vagn i en timme så fick jag nog så hon fick gå och lägga sig med mig och älskling istället och sova där men hon somna inte då heller så pontus gick och la sig på soffan så jag fick söva henne och hon somna äntligen vid 03.00 och gick upp halv 8 så knappt nån sömn har man fått heller men det är sånt man får räkna med när lillen får två nya tänder :) Idag har vi vart ute i parken hela dagen och det har vart så kallt men ändå roligt :) Sessa lekte förfullt med alla barn speciellt Nathan . Nu sover hon äntligen så nu ska jag koppla av vid tvn och dricka mig loka i lugn och ro . :)

Imorgon får min syster barn och då blir jag äntligen moster till en liten tjej ska bli så mysigt. :) Lycka till med allt nu Timmie o Peter  och hoppas både igångsättningen och förlossningen går bra . :) <3

Söndag

Har hunnit med så mycket idag . Vi har stor städat hela lägenheten från golv till tak och haft besök av Kickan och Ebba sen har Sessa vilat middag och när hon vakna så åt vi lite lunch innan Ebba kom förbi för att hämta Sessa då dom skulle ut och leka i parken här ute . Sen imorse när jag och Sessa stod i duschen så märkte jag till min stora förvåning att nått hade gått sönder så det var vatten i hela badrummet och det hade runnit ut i hallen och sen vidare in i sovrummet så jag fick kasta mig ut ur duschen in i klädkammaren för att hämta alla handdukar vi hade och sedan lägga ut dom över golvet så lite kaos har vi haft nu på morgonen .



Lite nytt kanske !

Tänkte att jag inte bara skulle skriva om vad vi gör på dagarna utan om lite nya saker också tex saker vi ska köpa nu inför det nya barnet graviditeten och lite skvaller om saker jag irriterar mig på . :)


Men idag kan jag iallafall säga att vi har haft Kickan och barnen på besök och vi bakade kladdkaka sen åt vi lunch och direkt efter kom Dennis och Linnea på besök och direkt när dom gått klädde vi på Sessa och gick hem till Alex och Tina så Sessa fick leka av sig med alla barn och äta lite lördags godis . :)



Sen tänkte jag bara berätta att den 17 December så flytta vi ifrån vår tråkiga lägenhet med tjuriga grannar och gnäll till en helt fantastisk lägenhet i ett annat höghus med utsikt över Mälaren och hela stan och jätte snälla grannar som hälsar så trevligt tänk er vad fint på sommaren när man kan sitta ute på balkongen i solen och fika samt titta på alla båtar som åker i mälarn och alla människor som badar hur bra som helst ju !

Sen finns det ju vissa grannar i huset som har något fel men det är sånt man får ta men är så jäkla nöjd med denna bostad kan inte bli bättre när jag får ork och tid så ska jag ta kort på den och lägga ut i bloggen . :)


Sen har Vanessa fått för sig att hon ska ringa flera gånger om dagen till sin moster som flyttat ifrån oss hela vägen till småland så till henne ringer hon och pratar med i flera timmar tills hon lessnar och kastar telefon i golvet :)

Hon är bara för underbar min söta lilla prinsessa som saknar sin moster .!

nu är det bara 9 dagar kvar tills det är alla hjärtans dag och på just den dagen ska vi på  ultraljud som ska bli så kul att gå på :)

på tal om graviditeten så mår jag jätte bra har inga konstigheter förutom att jag har gått med foglossning från vecka 13 känner inga sparkar ännu och inte heller när barnet har hicka men min barnmorska har jätte svårt för att hitta hjärtljuden och säger att det förmodligen beror på att min moderkaka ligger i framvägg och gör den det kan det ta upp till vecka 23 innan man känner första sparken men tycker ändå att jag borde känna eftersom det är så tätt inpå Vanessas graviditet . Men får lita på min barnmorska att allt är bra :) Sen ska det bli så kul att se på ultraljudet ifall den ligger i framvägg eller bakvägg !

Tänkte gå iväg och kolla på film nu med älsklingen "Freaky Friday" som går på kanal 5 !



Fredag

Har inte skrivit på två dagar men i förrgår så hände det inte så mycket var ute med Sessa i lekparken och sen gick vi en promenad upp till macken där vi satt i två timmar medans Sessas farmor skulle jobba klart sen när hon stängt och räknat kassan så gick vi lugnt hem och väl hemma så la vi Sessa för natten och jag koppla av framför tvn men Pontus :) Igår va vi ute hela dagen med Sessa i lekparken sen gick vi hem till Sessas farmor Maud där vi fika och Sessa lekte med Nathan och Leon sen gick vi hem för klockan vart mycket .. Det har vart väldigt ovandligt att jag vart uppe och rört mig så här mycket för jag har så jäkla ont i ryggen men man kan ju inte deppa för det Sessa är ju min skatt och hon ger mig orken till att gå upp varje morgon . :) har fikat med Kickan varje dag också .

Idag ringde klockan 7 så Pontus går upp gör sig i ordning och fixar frukost till mig och Sessa sen tar han upp Sessa vid 8 och väcker mig kvart över 8 vid 9 kommer Kickan för det var meningen att hon skulle vara barnvakt medans jag och Pontus var på ett viktigt möte men då ringer dom kvart över nio och säger att mötet är inställt och dom skickar hem en ny tid .. SUCK !!!!!!!!  Men då gick Kickan hem och vila en stund så jag och Sessa gick hem till Maud på kaffe och Pontus stanna hemma och städa hela förmiddagen sen kom han också till Maud var hemma vid 1 för att göra lunch sen lägga Sessa så hon fick vila . :) efter det så har vi inte gjort så mycket vart hemma och lekt med Sessa sen gick jag och Kickan ner på stan och handla hem massa nödvändiga saker . Till Middag vart det pommes bea sås och kyckling :) Kickan och barnen åt självklart här :) Nu kollar Pontus på tv så tänkte avrunda här och gå till honom :)


Idag plussar vi så nu går vi in i vecka 17 :) och snart är det UL !!



Riktigt ont !

Hejsan bloggen .. Har inte hänt så mycket idag vart hemma hela dagen med Sessa och Pontus busat och lekt sen har Kickan kommit hit på en kopp kaffe innan hon skulle hämta barn från skolan . Sen har jag mest bara vilat och vilat och för att underlätta lite på den otroliga smärta jag har i ryggen så gick jag upp till macken med Sessa för att handla lite och hälsa på Maud men det gjorde bara att smärtan vart mycket värre sen mötte jag Alex på macken som gick med mig hem . :) Nu orkar jag verkligen inte mer ska lägga mig i sängen och kolla lite tv innan jag ska sova :)

Hejsvejs :)

RSS 2.0