23+0

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Tandläkaren

Har vart en ute dag idag helt underbart förutom att Sessa har haft en otursdag först ramlar hon i lekparken och gör sig jätte illa i ansiktet sen gjorde hon illa sig hela tiden hemma sen klämde hon sitt finger och sen på kvällen har hon fått sky hög feber så hon har vart jätte ledsen hela dagen stackars min lilla prinsessa <3

imorgon ska jag till tandläkarn och sedan ska jag hem och ta det lugnt och på tisdag ska vi till dagis med sessa om hon blivit bättre och onsdag har vi möte och torsdag har vi dagis för Sessa och på fredag så vi till mvc och sedan är det helg och då ska jag bara SOVA och vila ut efter denna vecka :)

22+0

Idag gick vi upp vid halv 7 för att Sessa fick för sig att gå upp tidigt  . Så vi börja med att mysa i soffan en stund innan hon börja springa runt och leka för fullt överallt och röjja ner hela lägenheten . Sen efter att Sessa sovit middag så gick vi ner till stan för att lämna lite papper samt handla hem till middagen där det bjöds på underbar tacos och naturgodis till efterrätt :) och när vi gick till stan va det världens snö storm så det var riktigt jobbigt att gå och det var riktigt kallt . Nu ska jag koppla av vid tv och kolla på bb innan det är dax för mig att hoppa i säng :D



Graviditeten  ! :  Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

uppe med tuppen :)

Uppe med tuppen idag då Sessa vakna kvart i 6 och skulle bara upp så det var ju bara kasta på sig kläderna och gå upp så nu sitter hon i soffan och kollar på nyheterna och leker med sin docka och jag sitter inne på Facebook och spelar poker snart är det dax att väcka Pontus så vi kan äta frukost och efter det går vi förmodligen ut i solen och leker och tar det bara lugnt Sessa ska till dagis imorgon och vi ska på möte nere på stan  :)

Solen

Igår var vi ute och lekte hela dagen i solen vilket var riktigt härligt och Vanessa tyckte det var jätte kul . Idag så har vi inte hunnit gjort så mycket vi sov till 8 sen gick vi upp så har vi lekt och kollat lite på tv sen har vi städat och nu ligger Sessa och sover middag och Pontus är hemma hos sin mamma för att hjälpa Alex med något spel men han kommer väl snart hem hoppas jag :) Nu ska jag bara lägga mig i soffan och vänta på att Sessa vaknar :)

21+0

Idag har vi busat och så hela dagen lång och vilat massor eftersom Sessa fick för sig att gå upp klockan 04 och börja leka ..
Sen har Kickan & Daniel samt barnen vart här och ätit middag idag och pratat lite skit :)

Idag går vi in i vecka 22 så nu är det inte alls många veckor kvar tills vår efterlängtade prins är här . :)


Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Bvc

Idag var vi hos bvc och det gick jätte bra min stora flicka har blivit 82 cm lång och väger nu 11500g så hon har gått upp 1 kg på 6 månader :)  Sen så gick vi hem och tog det lugnt ett tag innan vi gick ut hela familjen på en riktigt skön promenad :) Nu ska vi bara ta det lugnt framför tv innan vi ska lägga oss och krya på oss det sista :)


Sen tänkte jag passa på att säga grattis till min bror som blir 22 år idag :)

bättre !

I tisdags natt vart jag riktigt sjuk låg och spydde var 5:e minut och höll på så hela onsdagen .. Men idag torsdag så mår jag riktigt bra känner mig mycket piggare kan tillochmed äta och det känns ju super bra :) Idag ska Sessa till Bvc och få spruta samt vägas & mätas :)

Tisdag

Vanessa vakna vid 10 i söndags kväll och var jätte sjuk så hon var uppe hela natten och igår så var vi bara hemma och myste i soffan eftersom Sessa fortfarande var så sjuk . Men idag så har hon vart jätte pigg och lekt massor och sen kom min mamma hit idag och  lämna lite kläder till bebisen i magen och massa dockor och leksaker till Sessa :) Sen åkte vi och handla lite och jag fick med mig en jätte fin matta hem som passa super bra i vardagsrummet :)

Imorgon ska vi på möte nere på stan och efter det så ska vi bara hem och ta det lugnt och på torsdag ska vi till bvc med Sessa och hon ska få spruta och vägas & mätas !

Trött

Har vart så otroligt trött idag knappt orkat något.. Sessa var uppe halva natten hon har fått feber igen :( Men annars har det inte hänt så mycket idag har vart ute på promenad i det fina vår vädret och njutit av solen :)

Imorgon är det måndag igen så har tänkt att vara ute med Sessa om hon mår bättre och ifall det är bra väder :)

Morden i sandhamn

Idag har jag och Tina vart ute och gått i över en timme det var riktigt härligt i det nya vår vädret nu känner man verkligen att våren är på väg :) Sen har vi vart hemma hos Maud där Vanessa har lekt med Nathan Lovisa Elias och Leon sen gick vi hem och laga lite middag .Nu sitter jag och älskling framför tv och kollar lite på välkommen åter efter det ska vi se på en film "morden på sandhamn" ska vi väldigt trevligt . GODNATT :)

20+0

Graviditeten : Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Fredag :)

Idag har vi tvättat hela morgonen och städat hela lägenheten medans Sessa var på dagis och lekte hela dagen sen när vi kom hem vid halv 3 så börja vi leka och snart är det dax att börja med middagen det blir lövbiff pommes och bea sås samt vitlöks-smör hur gott som helst :) Efter maten ska vi hem till Maud där Sessa ska leka med alla sin kusiner :)

Torsdag

Har inte gjort så mycket idag har hunnit med att handla på Willys och tagit det lugnt hemma . Sen har vi bjudit Alex och Tina samt barnen på mat .. Nu på kvällen har vi bara tagit det lugnt framför tv ska snart gå och sova eftersom vi ska upp vid halv 7 imorgon för Sessa ska till dagis och vi har tvättstugan klockan 7 :)

Lugn dag!

Börja med att vi gick upp runt 9 och börja mysa en stund framför tv sen gick vi och åt frukost efter det så lekte vi en stund innan kickan kom och fika med oss sen gick vi en promenad ner på stan och handla hel lite till middagen och frukosten imorgon :) till middag idag bjöds det på tacos riktigt mums :) Imorgon ska vi upp halv 7 för att Sessa ska till dagis igen och sedan ska älskling till Eskilstuna över dagen sen har vi inte så mycket mer för oss vad vi vet om :)

RSS 2.0